Shopping-ul - cel mai bun medicament. Cum să cumpărăm în Moldova

Asupra acestei denumiri, probabil, vor râde din nou, din toată inima, bărbații. Ce-i de făcut, shopping-ul la ei este asociat doar cu irosirea şi probările nesfârșite. Dar, pentru femei, o astfel de atitudine a jumătății puternice a omenirii nu este un obstacol, ele ştiu exact că shopping-ul este odihnă pentru suflet, spaţiu pentru creativitate, completarea garderobei şi chiar antrenament pentru organism.

Există studii, în care oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că, shopping-ul nu este doar un hobby modern, ci o necesitate, stocată în genele sexului frumos. Chiar şi atunci când oamenii trăiau în peşteri, femeile mergeau în pădure şi alegeau doar cele mai bune fructe şi legume. Acum, totul s-a schimbat, dar esenţa procesului a rămas: din miile de produse diferite, femeia poate alege ceva perfect. Beneficiile shopping-ului pot fi împărţite în două tipuri.
Primul tip - estetic, aici totul este clar, cumpărarea lucrurilor frumoase face viața mai frumoasă.
Al doilea tip de beneficii - de însănătoșire, adică posibilitatea de a restabili forma fizică şi echilibrul sufletesc.



   Deja de mult timp există un termen special "shopping-terapia". Întrebați orice femeie ce îi va procura mai multă plăcere: o plimbare prin parc sau mersul la magazinele de haine moderne şi produse cosmetice? Desigur, vor exista şi excepţii, dar majoritatea, fără a ezita, vor alege a doua variantă. Oamenii de ştiinţă au găsit o explicaţie acestui fenomen. Secretul constă în "hormonul fericirii" - endorfina. Nivelul său, în organismul feminin, crește pe măsura achiziționării produselor noi. În timpul unui shopping bun, femeia încearcă sentimente similare celor ce apar în timpul îndrăgostirii sau a impulsurilor creative.

   Următorul avantaj al shopping-ului este capacitatea de a învinge orice depresie. Fiecare persoană, mai devreme sau mai târziu, trece printr-un moment când totul în jur pare groaznic de rău, şi cu fiecare minut devine și mai rău. Femeile sunt norocoase, ele au o cale de ieşire din astfel de situaţii! Shopping-ul este mai ieftin decât serviciile unui psihoanalist bun, iar garderoba şi cosmetica, între timp, se vor completate cu elemente noi şi plăcute. Din acestea rezultă o concluzie fără echivoc, orice ar spune legile universale, femeile pot să cumpere o stare de spirit bună şi o bucată de fericire. Astfel shopping-ul poate fi considerat, pe bună dreptate, remediul împotriva depresiei.


   Statistica pe tema dependenţei de shopping prezintă lucruri nu mai puțin uimitoare. Pe parcursul experimentului a devenit clar că, gândul de a cumpăra un lucru nou sau un bibelou simpatic vine în capul unei femei în fiecare minut. Dacă traducem aceasta în cifre, atunci reiese că femeia reușește să viseze la shopping de aproximativ 900 de ori pe zi, deci, într-o săptămână, aceasta are loc de aproximativ 6300 de ori ... Când femeile se mai gândesc și la altceva? Pe de altă parte, de ce să nu te gândești la cumpărături dacă aceasta este util!




    Există și o altă shopping-statistică, ea nu va părea atât de amuzantă. S-a dovedit că, jumătate din femei, fără a ezita, vor renunța la a face dragoste în favoarea shopping-ului. Bărbaților, acesta este un motiv de a reflecta! Doriți armonie în relație - găsiți timp pentru toate. Cumpărând lucruri pe placul său, femeia, pentru câteva ore, se transformă dintr-un manager sau contabil modest într-un model şi actriţă plină de viață. Această ocupație oferă vitalitate, încredere în sine, eleganță, strălucire, și chiar o uşoară imprudență.



   Și nu uitaţi că, shopping-ul este un consum de calorii şi, ca rezultat: o figură excelentă. Gândiți-vă singuri, de exemplu, după lucru sau la sfârşit de săptămână decideți să rămâneți acasă în fața televizorului, apoi scoateți ceva gustos din frigider, şi ca urmare, v-ați asigurat cu câteva kilograme în plus. Și cu totul altceva este dacă, decideţi să mergeți prin magazine. Un motiv se va ivi mereu: în curând este Ziua de Naștere a prietenei, dar nu ați cumpărat încă un cadou; se planifică o petrecere corporativă, şi ca întotdeauna, nu aveți nimic ce să îmbrăcați; pe parcursul săptămânii trebuie să intre oaspeții, iar apartamentul nu este decorat cu nimic. Si exact pe drumul de la serviciu sunt câteva magazine! Fiţi siguri, aceasta va asigura arderea a cel puţin 80 de kilocalorii pe oră. Dacă veți merge în ritm vioi, atunci puteţi arde chiar 200.



 V-ați convins că shopping-ul este un exerciţiu fizic, o distracție şi un antidepresiv? Atunci cumpărături reușite!