Neurocosmeticele, cel mai hot beauty trend în 2011





            După ce au abordat pielea ca organ al corpului nostru, inventând dermatocosmeticele, produse asemănătoare medicamentelor, cercetătorii au descoperit sistemul cutanat al pielii. Aşa a luat naştere o nouă categorie de produse de îngrijire: neurocosmeticele. Ingredienţii activi din noua generaţie de produse cosmetice influenţează sistemul nervos cutanat, fie prin sporirea, fie prin inhibarea eliberării anumitor substanţe neurotransmiţătoare la nivelul pielii.
   Neurocosmetica merge mai departe decât aromoterapia care se folosea de mirosuri, pentru a schimba dispoziţia psihică. Noua generaţie de produse cosmetice promite lucruri miraculoase precum ameliorarea somnului, reducerea stresului şi instalarea bunei dispoziţii şi, bineînţeles, stoparea eternei probleme: ridurile.
      De ceva vreme s-a dovedit ca substanţele din cosmetice pot avea efect asupra neuronilor. Un exemplu arhicunoscut este mentolul care dă aceea senzaţie de răcoare. Mentolul acţionează asupra termoreceptorilor care produc senzaţia de rece.
Reţeaua neurocutanată este benefică pielii, deci trebuie protejată si aici este câmpul de bătaie al neurocosmeticelor.
Noua tehnologie din industria frumuseţii studiază în principal neurotrofinele, o familie de polipeptide a factorilor de creştere. Un punct de interes il reprezintă factorul de creştere NGF care este necesar pentru supravieţuirea unor clase de neuroni care influenţează printre altele şi aspectul pielii.
   Ca orice element alt element biochimic, NGF-ul descreşte pe măsură ce înaintam în vârsta. Cercetătorii încearcă să contracareze acest efect cu ajutorul dopaminei, adrenalinei si serotoninei, cunoscute drept substanţe chimice neuroactive.
DOPAMINA, PENTRU BUZE MAI FERICITE
Eliberarea unor neurotransmiţători precum dopamina, substanţă ce induce creierului „o stare de bine”, joacă un rol important în modul de percepţie a plăcerii.
De fapt, eliberarea dopaminei provoacă instant o stare de linişte şi fericire.
Cercetările laboratoarelor Deborah Milano în neurocosmetică au creat EUPHORIC SHINE LIPGLOSS. Primul luciu de buze euforic ce conţine EUPHORYLtm OMEGA-3
Îmbogăţit cu Euphoryltm Omega-3 şi extract de floare de mac albastru, EUPHORIC SHINE oferă buzelor un extraordinar sentiment de fericire.



 











                                                                          
                                                                          Gallery:




    Buzele sunt de multe ori arsenalul secret al unei femei. Subtiri, groase, cu personalitate, naturale sau colagenate, buzele nu trebuie ignorate, ci ridicate pe un piedestal, de unde pot fi admirate de toti curiosii.


     Luciul de buze este, pentru foarte multe femei, un produs cosmetic indispensabil, insa acesta, desi ne infrumuseteaza si ne schimba aspectul, implica anumite riscuri.




    Daca m-ar pune cineva sa aleg un singur produs de machiaj pe care sa-l iau cu mine pe o insula pustie as alege cu siguranta luciul de buze !
Nu, nu stau pe ganduri nici macar putin pentru ca luciul de buze este dragalas, deseori fructat, confera volum buzelor si merge purtat si singur fara niciun alt produs de machiaj. Da, asa este. Imaginati-va cum ati purta un mascara fara nimic altceva. Nu-i asa ca nu suna la fel de tentant? Desigur ca nu!
Cine a inventat luciul de buze a fost un geniu. Chiar, oare cine a inventat luciul de buze? Am dat un search rapid dar nu l-am gasit decat pe primul care a comercializat unul. Va vine sa credeti ca formula originala a luciului de buze s-a vandut pana in 2003? Mie da. Iubesc luciul de buze. Il iubesc atat de mult incat nu-mi vad viata fara el.














    Luciul de buze este disponibil in atat de multe variante, culori si texturi incat nu ma mai satur de el: satinat, opac, lucios transparent, sidefat, usor colorat... M-am repezit la trusa mea de machiaj si am numarat toate luciurile de buze. Sunt 12 lichide si 5 sub forma de stick. Nu m-am putut abtine si mi-am aplicat un luciu fructat roz-transparent. Deja ma simt mult mai bine. Mi-a trecut chiar si oboseala. Cred ca ar trebui folosit si in medicina. De fapt, este folosit deja: contine multe substante hranitoare ce actioneaza ca un balsam de buze. Balsamul de buze este un produs medical pentru ca repara buzele, luciul de buze face acelasi lucru si pe langa asta arata atat de frumos. Il consider minunea mea medicala incepand de astazi!
Acum ma imbrac, imi mai aplic un strat de luciu de buze si merg in cautarea altor nuante si arome. Terapie, nu gluma!